Suklaakakkupohja:
50 g voita
20 g tummaa suklaata sulatettuna
1/3 dl rypsiöjyä
½ dl vettä
1 kananmuna
½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1/3 kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
3 dl kuohukermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl vaniljasokeria
1½ dl sokeria
5 liivatelehteä
3 rkl sitruunanmehua
Päälle:
150 g (pakaste)puolukoita
0.5 dl vettä
n. 1 dl hillosokeria
Koristeluun:
tomusokeria
pakastepuolukoita
- Valmista ensin kakkupohja. Sulata voi ja suklaa esim. mikrossa. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä kananmuna. Sihtaa joukkoon kuivat aineet. Sekoita seos taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 200°C:ssa n. 10-15 minuutin ajaksi, kunnes cocktailtikku ei enää takerru taikinaan. Anna kakkupohjan jäähtyä rauhassa.
- Vaahdota kerma. Vatkaa joukkoon rahka, notkistettu tuorejuusto ja sokerit. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja lisää ne sitten kuumaan sitruunanmehuun. Sekoita liivateseos kerma-moussen joukkoon vatkaten. Voitele kakkuvuoan reunat öljyllä, jotta valmis juustokakku irtoaa myöhemmin helpommin reunoistaan.
- Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.
- Tee päällinen. Kuumenna puolukat, vesi ja hillosokeri kattilassaja keitä n. 5 minuutin ajan. Jäähdytä hilloke ennen kakun päälle levittämistä. Anna päällisen jäähtyä ja asettua jääkaapissa n. parin tunnin ajan.
- Halutessasi voit vielä koristella kakun tomusokerissa kieritetyillä pakastepuolukoilla. Tee koristelu juuri ennen tarjoilua, sillä tomusokeri liukenee nopeasti näkymättömiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti