sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Nakkikeitto

Nakkikeitto on nopeaa ja helppoa perusarkiruokaa. Juuresten kuorimiselta välttyy ostamalla pari pakastepussillista keittojuureksia.

6 hengelle
Raaka-aineet:
1½ l vettä
1 pkt (300 g) nakkeja
300 g kiinteitä perunoita
1 lihaliemikuutio
1 palsternakka
2 porkkanaa
pieni pala lanttua
pieni pala purjoa
pieni pala juuriselleriä
kokonaisia mustapippureita
1 laakerinlehti
suolaa
tuoretta persiljaa

  1. Kuori ja kuutioi juurekset ja perunat. Viipaloi nakit.
  2. Kypsennä juurekset lihaliemikuutiolla, mustapippureilla ja laakerinlehdellä maustetussa vedessä kypsiksi. Lisää lopuksi joukkoon viipaloidut nakit ja silputtu persiljja. Kiehauta ja tarjoa hyvän ruisleivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti