10 kappaletta
Raaka-aineet:
500 g (5 kpl) pakastelehtitaikinalevyjä
200 g omenoita
100 g saksanpähkinöitä
1½ rkl fariinisokeria
½ tl kanelia
Voiteluun:
kananmunaa
- Sulata lehtitaikinalevyt, kaulitse ne hieman isommiksi ja puolita.
- Valmista täyte. Kuori ja raasta omenat raasteeksi. Hienonna saksanpähkinät. Sekoita omenaraaste, pähkinämurska, fariinisokeria ja kaneli keskenään.
- Annostele n. ruokalusikallinen täytettä kullekin taikinalevylle. Sulje taikinasaumat haarukalla ja tee pasteijoiden pintaan kolme viiltoa, jotta kuuma höyry pääsee vapautumaan. Voitele pasteijat kananmunalla. Paista pasteijoita 200°C:ssa uunissa, kunnes taikina on saanut kullanruskean värin. Anna pasteijoiden jäähtyä ja sihtaa pinnalle tomusokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti