sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Omena-pähkinäpasteijat

Lähde: ApróSéf

10 kappaletta
Raaka-aineet:
500 g (5 kpl) pakastelehtitaikinalevyjä
200 g omenoita
100 g saksanpähkinöitä
1½ rkl fariinisokeria
½ tl kanelia
Voiteluun:
kananmunaa

  1. Sulata lehtitaikinalevyt, kaulitse ne hieman isommiksi ja puolita.
  2. Valmista täyte. Kuori ja raasta omenat raasteeksi. Hienonna saksanpähkinät. Sekoita omenaraaste, pähkinämurska, fariinisokeria ja kaneli keskenään.
  3. Annostele n. ruokalusikallinen täytettä kullekin taikinalevylle. Sulje taikinasaumat haarukalla ja tee pasteijoiden pintaan kolme viiltoa, jotta kuuma höyry pääsee vapautumaan. Voitele pasteijat kananmunalla. Paista pasteijoita 200°C:ssa uunissa, kunnes taikina on saanut kullanruskean värin. Anna pasteijoiden jäähtyä ja sihtaa pinnalle tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti