sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Unkarilainen pasta

Tämä unkarilainen pasta, nokedli, toimii perinteisesti unkarilaisen lihapadan eli pörköltin itsetehtynä pastalisukkeena, eikä niiden tekokaan ole yllättäen kovinkaan monimutkainen juttu. Taikinan vatkaamisessa kuluu vain hetki ja itse pastapalat kypsyvät kiehuvassa vedessä jo parissa minuutissa.

4 hengelle
Raaka-aineet:
2 kananmunaa
2 tl suolaa
2½ dl maitoa
2½ dl vettä
5½ dl vehnäjauhoja

  1. Sekoita keskenään munat, suola ja maito ja lisää joukkoon puolet jauhoista. Jatka tämän jälkeen sekoitusta tarvittaessa käsivatkaimella, lisää vesi ja loput jauhoista.
  2. Valuta taikina nokedliraudan läpi suolattuun, kiehuvaan veteen ja anna kypsyä parin minuutin ajan. Valuta nokedlit ja sekoita joukkoon tarvittaessa tilkka öljyä, ettei pasta paakkuunnu. Tarjoa nokedlit lihakastikkeen, kuten pörköltin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti