6 hengelle
Raaka-aineet:
2 l vettä
2½ tl suolaa
750 g luullista lihaa (kalkkunaa, kanaa)
3 porkkanaa
2 sipulia
1 juuripersilja
4 perunaa
pieni pala juuriselleriä
1 valkopaprika
kokonaisia mustapippureita
kokonaisia maustepippureita
ripaus muskottipähkinää
vermisellipastaa
- Kuumenna vesi kiehuvaksi isossa kattilassa ja lisää joukkoon suola ja liha. Kuumenna liha kiehuvaksi ja alenna tämän jälkeen lämpöä hitaasti pulpahtelevaksi.
- Kuori juurekset ja vihannekset ja leikkaa ne isohkoiki palasiksi. Lisää keittoon mausteet. Hauduta keittoa, kunnes liha on kypsää ja mureaa (n. 3 tunnin ajan).
- Kuori keiton pinnalta mahdollisesti kertynyt sakka. Siivilöi keitto ja erottele juurekset omalle lautaselleen. Erottele murea liha luista, esim. koipipalat voidaan tarjoilla keiton kanssa sellaisenaankin. Tarkista liemen suola. Keitä vielä lisäksi ohuenohutta unkarilaista vermisellipastaa.
- Ruokailijat valitsevat lautaselleen ensin mieleisensä lisukkeet, joiden päälle herkullinen liemi annostellaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti