lauantai 24. lokakuuta 2015

Unkarilainen kanakeitto

Unkarilainen kanakeitto on oikeaa slow-foodia, sillä maukas keitto saa hautua kattilassa jopa kolmen tunnin ajan. Runsas tuoreiden vihannesten käyttö takaa sen, ettei herkullinen liemi tarvitse kanaliemikuution kaltaisia keinomaustajia. Myös vihannesten kuuluu olla kypsennyksen lopussa hyvin pehmeitä, minkä vuoksi niitä tulee käsitellä varoen muussautumisen välttämiseksi. Lopuksi kaikki keiton komponentin tarjoillaan unkarilaiseen tapaan erikseen, jolloin jokainen voi valita keittolautaselleen mieleisensä lisukkeet.

6 hengelle
Raaka-aineet:
2 l vettä
2½ tl suolaa
750 g luullista lihaa (kalkkunaa, kanaa)
3 porkkanaa
2 sipulia
1 juuripersilja
4 perunaa
pieni pala juuriselleriä
1 valkopaprika
kokonaisia mustapippureita
kokonaisia maustepippureita
ripaus muskottipähkinää
vermisellipastaa

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi isossa kattilassa ja lisää joukkoon suola ja liha. Kuumenna liha kiehuvaksi ja alenna tämän jälkeen lämpöä hitaasti pulpahtelevaksi.
  2. Kuori juurekset ja vihannekset ja leikkaa ne isohkoiki palasiksi. Lisää keittoon mausteet. Hauduta keittoa, kunnes liha on kypsää ja mureaa (n. 3 tunnin ajan).
  3. Kuori keiton pinnalta mahdollisesti kertynyt sakka. Siivilöi keitto ja erottele juurekset omalle lautaselleen. Erottele murea liha luista, esim. koipipalat voidaan tarjoilla keiton kanssa sellaisenaankin. Tarkista liemen suola. Keitä vielä lisäksi ohuenohutta unkarilaista vermisellipastaa.
  4. Ruokailijat valitsevat lautaselleen ensin mieleisensä lisukkeet, joiden päälle herkullinen liemi annostellaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti