Raaka-aineet:
1 (300 g) latva-artisokka / ruokailija
5 l vettä
5 tl suolaa
1 sitruuna viipaleina
Sitruunavoi:
50 g voita
1 sitruuna
Parmesaanimajoneesi:
1 kananmunan keltuainen
2 tl omenaviinietikkaa
1 tl dijoninsinappia
2½ dl rypsiöljyä
1 dl (35 g) raastettua parmesaania
suolaa
- Taita latva-artisokan varsi irti esimerkiksi pöydän kulmaa vasten, jotta pohjan sitkeät kuidut katkeavat. Keitä runsaassa suolalla maustetussa vedessä 20-30 minuuttia. Lisää keitinveteen sitruunaa, vihreän värin säilytämiseksi. Käytä tarvittaessa leivinpaperia apuna painamaan artisokat veden alle. Tarkista kypsyys kanta-osasta hammastikulla. Valuta artisokat.
- Valmista sillä välin sitruunavoi ja parmessanimajoneesi. Erottele kananmunan keltuainen laakean kulhon pohjalle. Lisää etikka ja sinappi sekä viimeiseksi huoneenlämpöinen öljy ohuena nauhana voimakkaasti vispilällä vatkaten, jolloin seos emulsioituu. Sekoita joukkoon lusikalla parmesaaniraaste.Anna majoneesin jäähtyä jääkapissa sitruunavoin valmistamisen ajan. Sulata voi ja lisä joukkoon sitruunan puristettu mehu. Mausta sitruunavoi vastajauhetulla mustapippurilla.
- Syö artisokan suomut yksi kerrallan sitruunavoin ja parmessanimajoneesin kera. Poista artisokan pohjan pinnalta karvainen osa, ja artisokansydän on valmista syötäväksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti