keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Mustikka-pähkinämurupiirakka

Lähde: Yhteishyvä

Pohja:
3½ dl vehnäjauhoja
1 ps (80 g) mantelijauhetta
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
150 g voita
2 dl pähkinäsekoitusta
1 kananmuna
1 dl kuohukermaa
Täyte:
200 g mustikoita
2 rkl perunajauhoja
Lisäksi:
vaniljakastiketta

  1. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Ota taikinasta neljäsosa toiseen kulhoon ja rouhi joukkoon pähkinät. Sekoita murumaiseksi seokseksi. Sekoita suurempaan taikinaan muna ja kerma. Levitä tämä taikina piirakkavuoan (∅ 26 cm) pohjalle.
  2. Sekoita perunajauhot mustikoihin ja levitä taikinan päälle. Murustele pähkinätaikina pinnalle.
  3. Paista 200°C:ssa uunissa n. 30 minuuttia. Peitä tarvittaessa lopussa leivinpaperilla. Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista ja tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti