Raaka-aineet:
1 kg kaalia
1½ dl ohrahelmiä tai ¾ dl pitkäjyväistä riisiä
250 g naudan paistojauhelihaa
1 iso sipuli
mustapippuria
maustepippuria
(1 tl meiramia)
½-1 dl tummaa siirappia
voinokareita
Lisäksi:
maustekurkkuviipaleita
puolukka- tai mustaherukkahilloa
- Suikaloi kaali ja keitä se lihaliemessä maustetussa vedessä läpikuultavaksi. Keitä ohrahelmet tai riisi lihaliemessä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja silppua sipuli.
- Kypsennä jauheliha ja sipulisilppu paistinpannulla ja mausta runsaasti. Sekoita jauheliha, kaali ja riisi tai ohra hyvin sekaisin uunivuokaan, lisää tarvittaessa suolaa. Lorota laatikon päälle vielä siirappia ja vuole pinnalle voinokareita.
- Kypsennä kaalilaatikkoa 175°C:ssa uunissa 1-1½ tunnin ajan. Tarjoa laatikko maustekurkkuviipaleiden ja/tai puolukka- tai mustaherukkahillon kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti