torstai 24. syyskuuta 2015

Kaalilaatikko

4 hengelle
Raaka-aineet:
1 kg kaalia
1½ dl ohrahelmiä tai ¾ dl pitkäjyväistä riisiä
250 g naudan paistojauhelihaa
1 iso sipuli
mustapippuria
maustepippuria
(1 tl meiramia)
½-1 dl tummaa siirappia
voinokareita
Lisäksi:
maustekurkkuviipaleita
puolukka- tai mustaherukkahilloa

  1. Suikaloi kaali ja keitä se lihaliemessä maustetussa vedessä läpikuultavaksi. Keitä ohrahelmet tai riisi lihaliemessä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja silppua sipuli.
  2. Kypsennä jauheliha ja sipulisilppu paistinpannulla ja mausta runsaasti. Sekoita jauheliha, kaali ja riisi tai ohra hyvin sekaisin uunivuokaan, lisää tarvittaessa suolaa. Lorota laatikon päälle vielä siirappia ja vuole pinnalle voinokareita.
  3. Kypsennä kaalilaatikkoa 175°C:ssa uunissa 1-1½ tunnin ajan. Tarjoa laatikko maustekurkkuviipaleiden ja/tai puolukka- tai mustaherukkahillon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti