Raaka-aineet:
½-1 kg broilerin rintafileitä/koipi-reisipaloja/rintaleikkeitä
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
mustapippuria
1 rs (200 g) herkkusieniä
1 pkt (170 g) pekonia
3 valkosipulinkynttä
2 sipulia
4 dl punaviiniä
2 dl paseerattua tomaattia
1 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 laakerinlehti
1 rkl timjamia
persiljasilppua
- Paloittele koipi-reidet kolmeen osaan. Puhdista ja viipaloi sienet. Silppua pekoni. Kuori ja silppua sipulit. Kääntele broileripalat jauhoissa.
- Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista broileripalat parissa erässä ja siirrä pataan tai uunivuokaan. Pyyhkäise pannu puhtaaksi, paista pekoni sekä herkkusienet ja lisää pataan.
- Lisää pataan viini, paseerattu tomaatti ja vesi. Murenna sekaan liemikuutio. Lisää mausteet.
- Peitä pata kannella ja anna hautua 175°C:ssa uunissa 1½ tuntia. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Silppua pinnalle persiljaa ja tarjoa keitetyn riisin, perunamuusin tai valkosipuliperunoiden kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti