lauantai 26. syyskuuta 2015

Kukkoa viinissä

Lähde: Yhteishyvä

Raaka-aineet:
½-1 kg broilerin rintafileitä/koipi-reisipaloja/rintaleikkeitä
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
mustapippuria
1 rs (200 g) herkkusieniä
1 pkt (170 g) pekonia
3 valkosipulinkynttä
2 sipulia
4 dl punaviiniä
2 dl paseerattua tomaattia
1 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 laakerinlehti
1 rkl timjamia
persiljasilppua

  1. Paloittele koipi-reidet kolmeen osaan. Puhdista ja viipaloi sienet. Silppua pekoni. Kuori ja silppua sipulit.  Kääntele broileripalat jauhoissa.
  2. Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista broileripalat parissa erässä ja siirrä pataan tai uunivuokaan. Pyyhkäise pannu puhtaaksi, paista pekoni sekä herkkusienet ja lisää pataan.
  3. Lisää pataan viini, paseerattu tomaatti ja vesi. Murenna sekaan liemikuutio. Lisää mausteet.
  4. Peitä pata kannella ja anna hautua 175°C:ssa uunissa 1½ tuntia. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Silppua pinnalle persiljaa ja tarjoa keitetyn riisin, perunamuusin tai valkosipuliperunoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti