keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Valkosipulikeitto

Tämä pehmeä ja aromikas keitto sopii hyvin aterialle alkupalaksi. Tarjoa keitto hyvän, paahdetun leivän kera. Lähde: Pirkka

4 hengelle
Raaka-aineet:
100-140 g valkosipulia
1 sipuli
2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
½ dl vehnäjauhoja
8 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria
1 prk (2 dl) kermaa
½ dl tuoretta persiljaa
Lisäksi:
paahtoleipää
oliiviöljyä

  1. Irrota valkosipuleista kynnet ja kuori ne. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa, lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja mustapippuria. Anna keiton hautua miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia, kunnes valkosipulinkynnet ovat hajonneet.
  3. Soseuta keitto esim. sauvasekoittimella. Lisää kerma ja persilja. Kuumenna höyryäväksi. Tarjoa keitto paahdetun leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti