4 hengelle
Raaka-aineet:
100-140 g valkosipulia
1 sipuli
2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
½ dl vehnäjauhoja
8 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria
1 prk (2 dl) kermaa
½ dl tuoretta persiljaa
Lisäksi:
paahtoleipää
oliiviöljyä
- Irrota valkosipuleista kynnet ja kuori ne. Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuullota sipulit öljyssä kattilassa, lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja mustapippuria. Anna keiton hautua miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia, kunnes valkosipulinkynnet ovat hajonneet.
- Soseuta keitto esim. sauvasekoittimella. Lisää kerma ja persilja. Kuumenna höyryäväksi. Tarjoa keitto paahdetun leivän kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti