Raaka-aineet:
1 iso sipuli
100 g pekonia
2 tl unkarilaista paprikajauhetta
¾ dl pitkäjyväistä riisiä
1 tl curryjauhetta
1,7 l vettä
1½ kanaliemikuutio
1 tl kuminaa
1 laakerinlehti
½ rkl viinietikkaa
mustapippuria
suolaa
1 prk (150-200 g) crème fraîchea
½ rkl sinappia
5 kananmunaa
- Kuori ja silppua sipuli ja kuutioi pekoni. Paista pekoni kattilassa rapeaksi. Kuullota sipuli pekoninrasvassa kypsennyksen loppupuolella, samoin paprikajauhe, riisi sekä curry.
- Lisää kattilaan vesi, kanaliemikuutio jauhettu kumina, laakerinlehti, viinietikka, suolaa sekä mustapippuria ja kuumenna, kunnes keitto kiehuu.
- Sekoita crème fraîche ja sinappi keskenään sekaisin ja lisää seos keittoon. Tarkista mausteet.
- Riko kananmunat varovasti miedosti kiehuvaan keittoon. Kypsennä kananmunia 7 minuutin ajan, kunnes ne ovat kypsiä. Tarjoa keitto välittömästi hyvän leivän kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti