lauantai 17. tammikuuta 2015

Unkarilainen munakeitto

Lähde: ApróSéf

Raaka-aineet:
1 iso sipuli
100 g pekonia
2 tl unkarilaista paprikajauhetta
¾ dl pitkäjyväistä riisiä
1 tl curryjauhetta
1,7 l vettä
1½ kanaliemikuutio
1 tl kuminaa
1 laakerinlehti
½ rkl viinietikkaa
mustapippuria
suolaa
1 prk (150-200 g) crème fraîchea
½ rkl sinappia
5 kananmunaa

  1. Kuori ja silppua sipuli ja kuutioi pekoni. Paista pekoni kattilassa rapeaksi. Kuullota sipuli pekoninrasvassa kypsennyksen loppupuolella, samoin paprikajauhe, riisi sekä curry.
  2. Lisää kattilaan vesi, kanaliemikuutio jauhettu kumina, laakerinlehti, viinietikka, suolaa sekä mustapippuria ja kuumenna, kunnes keitto kiehuu.
  3. Sekoita crème fraîche ja sinappi keskenään sekaisin ja lisää seos keittoon. Tarkista mausteet.
  4. Riko kananmunat varovasti miedosti kiehuvaan keittoon. Kypsennä kananmunia 7 minuutin ajan, kunnes ne ovat kypsiä. Tarjoa keitto välittömästi hyvän leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti