lauantai 17. tammikuuta 2015

Porkkanasämpylät

Lähde: Cebicin keittiössä -blogi

10 sämpylää
Taikinajuuri:
2½ dl maitoa
20 g tuorehiivaa
3 rkl (leipä)siirappia
2½ dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
Taikina:
1 tl suolaa
~3½ dl vehnäjauhoja
2 porkkanaa raastettuna
½ dl rypsiöljyä
Pinnalle:
juustoraastetta tai siemeniä

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon hiiva. Vatkaa joukkoon siirappi ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseja ja anna muhia lämpimässä, kunnes juuri kuplii (30 minuuttia).
  2. Lisää juureen suola, kuoritut ja raastetut porkkanat, jauhoja ja tilkka öljyä. Alusta taikinaa ja lisää jauhoja sekä öljyä, kunnes saat kimmoisan taikinan, joka irtoaa kulhon reunoista.
  3. Leivo taikinasta heti 10 sämpylää uunipellille. Ripottele sämpylöiden päälle lopuksi juustoraastetta tai siemeniä. Anna sämpylöiden kohotoa leivinliinan alla kaksinkertaisiksi. Paista 225°C:ssa n. 15 minuutin ajan, kunnes sämpylät ovat kullanruskeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti