12 viipaletta
Raaka-aineet:
5 dl vehnäjauhoja
¼ pkt (10 g) tuorehiivaa
½ dl täysmaitoa
1 dl maustamatonta jogurttia
½ kananmuna
25 g voita
hyppysellinen suolaa
½ dl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
hyppysellinen vaniljasokeria
Kaakao-osa:
1½ rkl kaakaojauhetta
2 rkl vettä
Voiteluun:
½ kananmuna
- Murenna tuorehiiva kädenlämpöiseen maitoon ja anna hiivan liueta n. 10 minuutin ajan.
- Yhdistä kulhossa keskenään jauhot, hiivaneste, jogurtti, kananmuna, sulatettu voi, suola, sokeri, sitruunankuori sekä vaniljasokeri. Vaivaa taikinaa niin kauan, kunnes se on elastista ja kimmoisaa. Jaa taikina sitten kahteen osaan.
- Sekoita kaakaojauhe ja vesi keskenään tahnamaiseksi seokseksi ja vaivaa se toisen taikinapuolikkaan sekaan. Anna taikinapalojen kohota erillään toisistaan lämpimässä n. tunnin ajan.
- Kaulitse taikina samankokoisiksi levyiksi jauhotetulla alustalla. Nosta sitten tumma taikinalevy vaalean päälle ja kääri koko komeus rullalle. Nosta rulla saumapuoli alaspäin leipävuokaan kohoamaan vielä toisen tunnin ajaksi.
- Voitele leivän pinta kananmunalla ja paista uunissa 160°C:ssa keskitasolla 35-40 minuutin ajan, kunnes leivän pinnassa on kauniin ruskea väri. Kumoa leipä vuoastaan ja anna jäähtyä täysin ennen leikkaamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti