maanantai 12. tammikuuta 2015

Pizzapohja

Ohut ja rapea pizzapohja
Lähde: Lauren's Latest -blogi

2 pyöreään pizzapohjaan
Raaka-aineet:
2½ dl lämmintä vettä
10 g tuorehiivaa
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
6-7 dl vehnäjauhoja

  1. Sekoita hiiva ja hunaja kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon suola ja öljy. Sekoita joukkoon jauhot vähän kerrallaan. Anna kohota rauhassa lämpimässä ja vedottomassa paikassa.
  2. Kaulitse ja muotoile pellille.


Ohut peltipizzapohja
Tästä ohjeesta tulee hyvin ohut ja rapea pizzapohja yhteen pellilliseen, kunhan uuni ja pelti ovat kuumia. Tämä pohja sopii siis sellaisille, jotka eivät liiemmin pullapohjaisesta pizzasta välitä - syötävää on tällöin myös tosin vähemmän. Erinomainen pizzapohja joka tapauksessa!

1 pellillinen
Raaka-aineet:
2 dl kädenlämpöistä vettä
⅓ pkt tuorehiivaa
½ tl suolaa
4 rkl öljyä
5 dl vehnäjauhoja

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon suola ja öljy. Sekoita joukkoon jauhot vähän kerrallaan. Anna kohota rauhassa lämpimässä ja vedottomassa paikassa.
  2. Kaulitse ja muotoile pellille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti