sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Espanjalainen munakas

Lähde: Valio

Raaka-aineet:
3 (300 g) raakaa perunaa
1 (150 g) sipuli
50 g voita
½ tl suolaa
5 kananmunaa
3/4 dl vettä
mustapippuria
Lisäkesalaatti:
kirsikkatomaatteja
fetajuustoa

  1. Kuori perunat ja sipuli ja leikkaa ne ohuiksi 2 mm:n viipaleiksi esim. juustohöylällä tai mandoliinilla.
  2. Sulata voi paistinpannulla. Paista perunoita miedolla lämmöllä lastalla käännellen n. 15 min tai kunnes perunat ovat pehmeitä. Lisää hienonnettu sipuli kypsennyksen loppupuolella. Paista edelleen, kunnes sipuli on pehmeää.
  3. Vatkaa kananmunat, vesi ja mausteet kevyesti keskenään sekaisin. Kaada munaseos peruna-sipuliseoksen joukkoon ja kypsennä keskilämmöllä. Vedä massaa puuhaarukalla varovasti pannun reunoilta keskelle, jotta munakas kypsyy tasaisesti. Kallista samalla hiukan pannua, että raakaa munamassaa valuu pohjalle. Peitä kannella ja paista miedolla lämmöllä, kunnes munakasseos on hyytynyt.
  4. Sekoita kirsikkatomaatin lohkoja ja murennettua fetajuustoa salaatiksi. Tarjoa munakas tomaatti-fetasalaatin ja mieleistesi lisukkeiden, kuten lämminsavulohen, kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti