lauantai 11. lokakuuta 2014

Perinteinen jauhelihakastike

Raaka-aineet:
400g jauhelihaa
1 sipuli
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä
1 lihaliemikuutio
soijakastiketta
mustapippuria
(suolaa)

  1. Kuori ja silppua sipuli. Ruskista jauheliha pannussa voissa ja lisää loppuvaiheessa joukkoon sipulikuutiot. Anna sipulin kuullottua pannulla hetki.
  2. Lisää jauhelihan joukkoon vehnäjauhot ja anna jauhojen ruskistua hyvin. Kaada lopulta joukkoon vesi ja anna jauhojen kypsyä muutaman minuutin ajan, kunnes kastike paksuuntuu. Mausta kastike lihaliemikuutiolla, soijakastikkeella ja mustapippurilla.
  3. Anna kastikkeen hautua hiljalleen n. 10 min välillä sekoitellen. Tarkista vielä maku ja suolan määrä. Tarjoa jauhelihakastike keitettyjen perunoiden tai spagetin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti