tiistai 30. syyskuuta 2014

Unkarilainen lihamureke

Leipäviipaleet voi korvata ¾ dl korppujauhoja.

4 hengelle
Raaka-aineet:
400 g porsaanjauhelihaa (tai sika-nautaa)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 viipaletta vaaleaa kuivaa leipää
1 kananmuna
2 tl unkarilaista paprikajauhetta
ripaus jauhettua kuminaa
mustapippuria
2 tl suolaa
Sisälle:
4 keitettyä kananmunaa

  1. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilppu voinokareessa (tai unkarilaisittain laardissa).
  2. Liota kuivahtaneita leipäpaloja vesitilkassa. Yhdistä kulhossa keskenään jauheliha, leipä, kananmuna, sipulisilppu sekä mausteet, ja sekoita tasaiseksi murekemassaksi.
  3. Levitä puolet taikinasta paistovuokaan, ja asettele kuoritut, keitetyt kananmunat murekelevyn päälle peräjälkeen. Levitä toinen puolikas murekemassasta kananmunien päälle kanneksi. Paista mureketta uunnisa 200°C:ssa 30 minuutin ajan, kunnes mureke saa mukavasti väriä.
  4. Tarjoile mureke salaatinlehtien ja tomaattilohkojen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti