4 hengelle
Raaka-aineet:
400 g porsaanjauhelihaa (tai sika-nautaa)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 viipaletta vaaleaa kuivaa leipää
1 kananmuna
2 tl unkarilaista paprikajauhetta
ripaus jauhettua kuminaa
mustapippuria
2 tl suolaa
Sisälle:
4 keitettyä kananmunaa
- Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilppu voinokareessa (tai unkarilaisittain laardissa).
- Liota kuivahtaneita leipäpaloja vesitilkassa. Yhdistä kulhossa keskenään jauheliha, leipä, kananmuna, sipulisilppu sekä mausteet, ja sekoita tasaiseksi murekemassaksi.
- Levitä puolet taikinasta paistovuokaan, ja asettele kuoritut, keitetyt kananmunat murekelevyn päälle peräjälkeen. Levitä toinen puolikas murekemassasta kananmunien päälle kanneksi. Paista mureketta uunnisa 200°C:ssa 30 minuutin ajan, kunnes mureke saa mukavasti väriä.
- Tarjoile mureke salaatinlehtien ja tomaattilohkojen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti