Raaka-aineet:
1 (1 kg) pieni myskikurpitsa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
(1 iso rosamunda-peruna)
kasvisliemikuutio
mustapippuria
rosmariinia
suolaa
1-2 dl kuohukermaa
Lisäksi:
paahdettuja siemeniä
ranskankermaa
tuoretta leipää
- Halkaise kurpitsa ja kaavi pehmeä malto ja siemenet lusikan avulla pois. Jos kovan kuoren irroittaminen tuntuu hankalalta, paahda kurpitsalohkot kypsiksi ensin uunissa kuoren poistamisen helpottamiseksi. Paloittele kurpitsa ja kuoritut sipulit ja perunat kattilaan.
- Kaada vettä kattilaan sen verran, että kasvikset miltei peittyvät. Mausta liemi kasvisliemikuutiolla, mustapippurilla ja rosmariinilla ja keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää keiton joukkoon kerma ja kiehauta. Lisää tarvittaessa mustapippuria tai suolaa.
- Tarjoa keiton kanssa paahdettuja siemeniä, ranskankermaa ja tuoretta leipää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti