sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Kukkakaalikeitto

Lähde: Pieni suuri kaali -kirja

3 hengelle
Raaka-aineet:
500 g kukkakaalia
1 pieni sipuli
½ jauhoinen peruna
1 l kasvis- tai kanalientä
1½ dl kuohukermaa
1 tl suolaa
mustapippuria

  1. Kuullota puhdistetut ja paloitellut kasvikset voissa paksupohjaisessa kattilassa. Kaada joukkoon kasvis- tai kanaliemi ja keitä kannen alla puoli tuntia. Soseuta sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita lopuksi joukkoon kerma ja kuumenna.
  2. Voit lisätä lopuksi kuumaan keittoon pienen pieniä kukkakaalin nuppuja. Ne antavat hauskan suutuntuman muuten samettiseen keittoon. Keiton voi myös tarjota esim. rapean pekonimurun kera.



Curry-kukkakaalikeitto:
1 rkl keltaista curryjauhetta
2 rkl voita

  1. Aloita keiton tekeminen lisäämällä kattilan pohjalle voi ja curryjauhe. Käristä hetki ja kuullota kasvikset curryvoissa. Lisää seuraavaksi kasvis- tai kanaliemi ja valmista keitto muuten kuten perusohjeessa yllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti