3 hengelle
Raaka-aineet:
500 g kukkakaalia
1 pieni sipuli
½ jauhoinen peruna
1 l kasvis- tai kanalientä
1½ dl kuohukermaa
1 tl suolaa
mustapippuria
- Kuullota puhdistetut ja paloitellut kasvikset voissa paksupohjaisessa kattilassa. Kaada joukkoon kasvis- tai kanaliemi ja keitä kannen alla puoli tuntia. Soseuta sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita lopuksi joukkoon kerma ja kuumenna.
- Voit lisätä lopuksi kuumaan keittoon pienen pieniä kukkakaalin nuppuja. Ne antavat hauskan suutuntuman muuten samettiseen keittoon. Keiton voi myös tarjota esim. rapean pekonimurun kera.
Curry-kukkakaalikeitto:
1 rkl keltaista curryjauhetta
2 rkl voita
- Aloita keiton tekeminen lisäämällä kattilan pohjalle voi ja curryjauhe. Käristä hetki ja kuullota kasvikset curryvoissa. Lisää seuraavaksi kasvis- tai kanaliemi ja valmista keitto muuten kuten perusohjeessa yllä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti