4 hengelle
Raaka-aineet:
600 g sisäpaistia
1 rkl tomaattipyreetä
2 rkl vehnäjauhoja
1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
1 prk (~200 g) kokonaisia säilykeherkkusieniä
(punaviiniä)
(tuoretta chiliä)
vettä
mustapippuria
suolaa
sokeria
- Ota liha lämpenemään huoneenlämpöön hyvissä ajoin, n. tunti ennen ruoan valmistusta. Leikkaa liha pieniksi, suupalan kokoisiksi suikaleiksi.
- Kuumenna iso (valurauta)pata kuumaksi ja paista lihasuikaleisiin kaunis pintaväri voi-öljyseoksessa tarvittaessa useammassa erässä. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja vehnäjauhot ja anna kypsentyä hetken aikaa. Lisää pataan purkillinen paseerattua tomaattia, vettä ja purkkiherkkusienet. Mausta lihapata alustavasti rouhitulla mustapippurilla, suolalla, sokerilla ja halutessasi vielä hienonnetulla tuoreella chilillä ja lorauksella punaviiniä.
- Anna lihapadan porista matalla lämmöllä n. parin tunnin ajan, kunnes kastike on redusoitunut, maut syventyneet ja liha on mureaa. Maistele ja mausta kastike sopivaksi ja tarjoa keitetyn pitkäjyväisen riisin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti