8 hengelle
Pohja:
1 pkt (345 g) Domino-täytekeksejä
75 g voita
Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
400 g (8 dl) (pakaste)mustikoita
3/4 dl sokeria
1½ rkl perunajauhoja
- Valmista ensin tortun pinnalle tuleva kiisseli: kuumenna marjoja kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes neste alkaa irrota marjoista. Lisää marjojen joukkoon keskenään sekoitetut sokeri ja perunajauhot. Keitä koko ajan hämmentäen, kunnes kiisseli sakenee ja pulpahtaa. Nosta kattila jäähtymään esimerkiksi kylmään vesialtaaseen.
- Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Painele seos tiiviisti piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle (ei reunoille). Nosta vuoka jääkaappiin.
- Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokerit. Levitä seos tasaisesti keksipohjan päälle.
- Lusikoi paksu, jäähtynyt kiisseli juustokerroksen pinnalle. Anna tortun tekeytyä jääkaapissa noin tunti ennen tarjoamista. Tarjoa kylmänä kahvin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti