Taikina:
6 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
25 g tuorehiivaa
½ tl suolaa
2 kananmunaa
60 g voita
1½ dl maitoa
(1 tl vaniljauutetta)
Täyte:
2 tl kanelia
1 dl sokeria
ripaus muskottipähkinää
60 g huoneenlämpöistä voita
Voiteluun:
1 kananmuna
- Vispaa kananmunat sokerin kanssa keskenään. Sekoita joukkoon kädenlämpöiseksi lämmitetty maito, vaniljauute ja suola. Murustele sekaan hiiva ja sekoittele. Alusta joukkoon ensin n. puolet jauhoista ja lisää sulatettu voi. Alusta sitten loputkin jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi esim. käsivatkaimen taikinakoukkojen avulla. Anna taikinan kohota n. 1 tunnin ajan lämpimässä ja vedottomassa paikassa liinan alla.
- Voitele leipävuoka ja sekoita keskenään sekaisin sokeri, muskottipähkinä ja kaneli. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa sitä muutama minuutti. Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä taikinalevyn päälle pehmeä voi ja ripottele pinnalle kaneli-sokeriseos.
- Leikkaa levystä pituussuunnassa 6 kappaletta n. 5 cm levyistä suikaletta ja aseta ne päällekäin. Leikkaa taikinalevypino 6 osaan.
- Nosta taikinaruudut vierekkäin vuokaan. Anna kanelihaitarin kohota reilusti lämpimässä paikassa leivinliinan alla n. 30-45 minuuttia.
- Voitele kanelihaitari kananmunalla ja ripotella päälle hieman kanelisokeria. Paista haitaria 180°C:ssa uunissa 30-45 minuutin ajan kunnes pinta on saanut tumman, kullanruskean värin. Voit peittää haitarin paiston puolessavälin leivinpaperilla, jottei sen pinta pala.
- Ota vuoka uunista ja anna kanelihaitarin jäähtyä 20-30 minuttia. Kumoa pitko vuoasta ja laita oikeinpäin tarjoiluastialle. Revi pitkosta siivuja ja nauti esim. kahvin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti