sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Viljaisa piirakkapohja

Sämpyläjauhoja käyttämällä saa piirakkapohjaan helposti viljaisampaa makua ja rouheisuutta. Tästä piirakkapohjasta tuli samalla muheva ja hyvin pohjasta irtoava.

Raaka-aineet:
2 dl sämpyläjauhoja
1 (100 g) keitetty peruna
½ tl leivinjauhetta
(½ tl suolaa)
100 g voita
1 dl vettä

  1. Mittaa kulhoon sämpyläjauhot, muusattu jäähtynyt peruna, leivinjauhe, suola ja kylmä voi. Nypi seos nopeasti ryynimäiseksi. Lisää joukkoon lopuksi kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Painele taikina piirasvuoan (⌀ ~26 cm) pohjalle ja reunoille, ja täytä piirakkapohja haluamallasi täytteellä. Pohja kypsyy uunissa 200°C:ssa n. 35 minuutissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti