4 hengelle
Mureketaikina:
400 g naudan paistijauhelihaa
½ dl korppujauhoja
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1 iso sipuli
mustapippuria
maustepippuria
valkopippuria
- Sekoita kulhossa keskenään kerma, kananmuna, korppujauhot ja mausteet.
- Kuori ja silppua sipuli mahdollisimman hienoksi. Kypsennä sipulisilppu mikrossa öljytilkassa pehmeäksi ja yhdistä se jauhelihan kanssa korppujauhoseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi.
Pekoni-herkkusieni-sulatejuustotäyte:
1 pkt (170 g) pekonia
1 rs (200 g) tuoreita herkkusieniä
100 g Koskenlaskija -sulatejuustoa
- Hienonna pekoniviipaleet ja kypsennä ne paistinpannulla rapeiksi. Silppua herkkusienet ja kypsennä pekoninrasvassa paistinpannulla. Leikkaa sulatejuusto siivuiksi.
- Muotoile mureketaikina levyksi paistovuokaan ja levitä sen päälle pekoni-sieniseos sekä sulatejuustoviipaleet. Sulje jauhelihalevy kiinni ja muotoile se tasaiseksi murekkeeksi. Paista lihamureketta 200°C:ssa 40 minuutin ajan tai kunnes mureke saa mukavasti väriä pintaansa.
Suppilovahvero-mozzarellatäyte:
125 g mozzarellaa
150 g suppilovahveroita
- Silppua suppilovahverot pieneksi. Mikäli sienet ovat tuoreita, freesaa niitä hetki paistinpannulla voissa. Jos suppilovahverot ovat pakastettuja, purista niistä ylimääräinen neste pois. Viipaloi mozzarellapallo.
- Muotoile mureketaikina levyksi paistovuokaan ja levitä sen päälle ensin käsitellyt suppilovahverot ja sen jälkeen mozzarellaviipaleet. Sulje jauhelihalevy kiinni ja muotoile se tasaiseksi murekkeeksi. Paista lihamureketta 200°C:ssa 40 minuutin ajan tai kunnes mureke saa mukavasti väriä pintaansa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti