perjantai 17. tammikuuta 2014

Täytetty lihamureke

Lihamurekkeesta saa juhlavaa viikonloppuruokaa piilottamalla sen sisään herkullisia raaka-aineita. Lisäksi sen tekeminen on helppoa ja nopeaa. Muhevat murekeviipaleet voi tarjoilla keitettyjen perunoiden ja ruskeankastikkeen tai ihan sellaisenaan raikkaan salaatin kera. Tähteeksi jäänyt mureke menee kylmänäkin vaikkapa ruisleivän päällä. Lähteet: Valio ja Kotikokki

4 hengelle
Mureketaikina:
400 g naudan paistijauhelihaa
½ dl korppujauhoja
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1 iso sipuli
mustapippuria
maustepippuria
valkopippuria

  1. Sekoita kulhossa keskenään kerma, kananmuna, korppujauhot ja mausteet.
  2. Kuori ja silppua sipuli mahdollisimman hienoksi. Kypsennä sipulisilppu mikrossa öljytilkassa pehmeäksi ja yhdistä se jauhelihan kanssa korppujauhoseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi.

Pekoni-herkkusieni-sulatejuustotäyte:
1 pkt (170 g) pekonia
1 rs (200 g) tuoreita herkkusieniä
100 g Koskenlaskija -sulatejuustoa

  1. Hienonna pekoniviipaleet ja kypsennä ne paistinpannulla rapeiksi. Silppua herkkusienet ja kypsennä pekoninrasvassa paistinpannulla. Leikkaa sulatejuusto siivuiksi.
  2. Muotoile mureketaikina levyksi paistovuokaan ja levitä sen päälle pekoni-sieniseos sekä sulatejuustoviipaleet. Sulje jauhelihalevy kiinni ja muotoile se tasaiseksi murekkeeksi. Paista lihamureketta 200°C:ssa 40 minuutin ajan tai kunnes mureke saa mukavasti väriä pintaansa.

Suppilovahvero-mozzarellatäyte:
125 g mozzarellaa
150 g suppilovahveroita

  1. Silppua suppilovahverot pieneksi. Mikäli sienet ovat tuoreita, freesaa niitä hetki paistinpannulla voissa. Jos suppilovahverot ovat pakastettuja, purista niistä ylimääräinen neste pois. Viipaloi mozzarellapallo.
  2. Muotoile mureketaikina levyksi paistovuokaan ja levitä sen päälle ensin käsitellyt suppilovahverot ja sen jälkeen mozzarellaviipaleet. Sulje jauhelihalevy kiinni ja muotoile se tasaiseksi murekkeeksi. Paista lihamureketta 200°C:ssa 40 minuutin ajan tai kunnes mureke saa mukavasti väriä pintaansa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti