perjantai 20. joulukuuta 2013

Mustaherukkatryffelit

Tästä tryffelimassasta tuli miellyttävän pehmeitä ja suussasulavia tryffeleitä. Mustaherukan makua ei kuitenkaan tahdo maitosuklaan maun alta erottaa, mikä mielestäni vaatii mahdollisesti jatkojalostussäätöä. Antaisivatkohan esim. soseutetut mustaviinimarjat enemmän marjan makua massaan? Mutta hyviä nämä olivat joka tapauksessa. Lähde: Kotikokki

n. 35 pientä tryffeliä
Raaka-aineet:
200 g maitosuklaata
1 dl mustaviinimarjamehua
1 rkl hunajaa
1 dl kuohukermaa
50 g suolatonta voita

  1. Keitä vahvaa viinimarjamehua hunajan kanssa niin, että seos paksuuntuu ja muuttuu siirappimaiseksi. Lisää joukkoon kerma ja kiehauta kunnolla.
  2. Paloittele suklaa pienemmiksi paloiksi kulhoon ja kaada päälle mehu-kermaseos. Sekoita, kunnes suklaa sulaa.
  3. Sekoita joukkoon vielä voi pieninä nokareina ja sekoita kunnolla sileäksi.
  4. Laita tryffelimassa jääkaappiin jäähtymään n. puolen tunnin ajaksi ja annostele massa tämän jälkeen pursotinpussiin. Pursota massasta nokareita makeisvuokiin.
  5. Anna tryffeleiden jähmettyä kylmässä ennen tarjoamista. Säilytä niitä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti