2 annosta
Raaka-aineet:
friseesalaattia
1 pkt (170 g) pekonia
2 kananmunaa
krutonkeja
cayennepippuria
suolaa
Kastike:
1 salottisipuli
1 tl dijon-sinappia
½ dl oliiviöljyä
2 rkl viinietikkaa
yrttisuolaseosta
mustapippuria
- Huuhtele salaatti ja kuivaa se hyvin. Viipaloi salaatinlehdet sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Kuori ja silppua salottisipuli.
- Valmista salaatinkastike vatkaamalla sipulisilpun, viinietikan ja dijon-sinapin joukkoon öljy ohuena nauhana niin, että kastike emulsifioituu. Mausta kastike yrttisuolaseoksella ja mustapippurilla.
- Viipaloi pekoniviipaleet pieniksi palasiksi ja ruskista ne paistinpannussa rapeiksi.
- Valmista uppomunat: kiehauta reilusti vettä kattilassa ja lisää keitinveteen tilkka etikkaa. Vähennä lämpöä niin, että vesi poreilee, mutta ei kiehu. Riko munat varovasti poreilevaan veteen. Anna uppomunien kiehua 3 minuutin ajan. Nosta munat reikäkauhalla ja siirrä ne kulhoon, jossa on kylmää vettä. Kun munat ovat hiukan jäähtyneet, nosta ne kylmästä vedestä ja valuta talouspaperin päällä. Samalla voit siistiä uppomunan reunat.
- Sekoita salaatinkastike, pekoninpalat ja krutongit salaatin joukkoon. Aseta uppomuna salaatin kruunuksi sileä puoli ylöspäin ja ripauta niiden päälle vielä hieman cayennepippuria ja suolaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti