tiistai 31. joulukuuta 2013

Italiansalaatti

Joulun aikoihin syntyi ajatus itse tehdystä italiansalaatista. Itse en ole erityisemmin ole italiansalaatin fani ollut, mutta tämä itse tehty versio käänsi pääni; itse tehty salaatti peittoaa nimittäin mennen tullen kaupan tunkkaisen valmissalaatin. Tätä ruokaisaa pastasalaattia voi valmistaa myös tietysti muulloinkin kuin jouluna. Meillä tätä tarjottiin uuden vuoden aattoaterialla paistetun kalkkunan kaverina.

6 hengelle
Raaka-aineet:
1 (100 g) porkkana
100 g pätkäspagettia
½ ps (100 g) pakasteherneitä
100 g kinkkusuikaleita
2 (100 g) maustekurkkua
1 (150 g) omena
Kastike:
1 prk (200 g) kermaviiliä
3/4 dl majoneesia
2 tl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia
mustapippuria
sokeria
suolaa

  1. Kuori ja leikkaa porkkana mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Keitä sekä spagetti ja porkkanasuikaleet kypsiksi. Kuori ja suikaloi omena. Sulata herneet. Suikaloi myös keittokinkku. Valuta spagetti ja porkkanasuikaleet ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen pysähtyisi. 
  2. Sekoita kaikki kastikeainekset keskenään. Sekoita kastike hyvin muiden salaattiainesten joukkoon ja anna maustua ja jäähtyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti