4 hengelle
Raaka-aineet:
500 g lohta
150 g purjoa
2 rkl soijakastiketta
2 rkl sitruunamehua
mustapippuria
tuoretta tilliä
suolaa
Bataatti-perunasose:
500 g bataattia
250 g perunoita
kevytmaitoa
voita
suolaa
- Valmista ensin bataatti-perunasose: kuori ja kuutioi bataatti ja perunat pienemmäksi ja keitä ne vedessä pehmeiksi. Kaada suurin osa keitinvedestä pois ja survo bataatti- ja perunapalat muusiksi. Ohenna muusia tarvittaessa kevytmaidolla ja mausta voinokareella ja suolalla tarvittaessa maun mukaan.
- Halkaise ja huuhtele purjo juoksevan veden alla. Suikaloi purjo ja kuullota purjosuikaleet öljyssä pehmeiksi.
- Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Suikaloi lohi.
- Siirrä lohi- ja purjosuikaleet voideltuun uunivuokaan ja mausta ne soijalla, sitruunamehulla, silputulla tillillä, mustapippurilla sekä suolalla. Levitä päälle bataattimuusi tasaiseksi kerrokseksi.
- Paista laatikkoa 200°C:ssa uunissa keskitasolla n. 30 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti