lauantai 9. marraskuuta 2013

Lohi-bataattisoselaatikko

Lähde: Yhteishyvä

4 hengelle
Raaka-aineet:
500 g lohta
150 g purjoa
2 rkl soijakastiketta
2 rkl sitruunamehua
mustapippuria
tuoretta tilliä
suolaa
Bataatti-perunasose:
500 g bataattia
250 g perunoita
kevytmaitoa
voita
suolaa

  1. Valmista ensin bataatti-perunasose: kuori ja kuutioi bataatti ja perunat pienemmäksi ja keitä ne vedessä pehmeiksi. Kaada suurin osa keitinvedestä pois ja survo bataatti- ja perunapalat muusiksi. Ohenna muusia tarvittaessa kevytmaidolla ja mausta voinokareella ja suolalla tarvittaessa maun mukaan.
  2. Halkaise ja huuhtele purjo juoksevan veden alla. Suikaloi purjo ja kuullota purjosuikaleet öljyssä pehmeiksi.
  3. Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Suikaloi lohi.
  4. Siirrä lohi- ja purjosuikaleet voideltuun uunivuokaan ja mausta ne soijalla, sitruunamehulla, silputulla tillillä, mustapippurilla sekä suolalla. Levitä päälle bataattimuusi tasaiseksi kerrokseksi.
  5. Paista laatikkoa 200°C:ssa uunissa keskitasolla n. 30 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti