sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Makaronilaatikko


Raaka-aineet:
300 g naudan jauhelihaa
5 dl makaronia
1 pieni sipuli
maustepippuria
mustapippuria
suolaa
Munamaito:
6 dl kevytmaitoa
2 kananmunaa
Pinnalle:
juustoraastetta
korppujauhoja
voita

  1. Keitä makaroneja hyvin suolatussa vedessä n. 8 minuutin ajan. Kuori ja silppua sipuli. Tee munamaito sekoittamalla keskenään kananmunat ja maito.
  2. Paista jauheliha paistinpannulla rasvassa sipulin kanssa kypsäksi. Mausta hyvin suolalla sekä musta- ja maustepippurilla.
  3. Kaada suurin osa makaroneista ja kypsä jauheliha paistovuokaan. Lisää joukkoon hieman juustoraastetta ja sekoita. Levitä laatikon päälle loput makaronit kanneksi ja kaada päälle munamaito. Ripottele pinnalle vielä korppujauhoja, juustoraastetta ja voinokareita.
  4. Kypsennä makaronilaatikkoa 200°C:ssa ensin 20 minuuttia ja laske lämpöä sen jälkeen 175°C:een 40 minuutin ajaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti