Raaka-aineet:
400 g naudan sisäpaistia
2 porkkanaa
1 pieni sipuli
1 l vettä
2 tl suolaa
1 laakerinlehti
3 rkl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
1 tl etikkaa
1 tl sitruunamehua
nippu tuoretta tilliä
- Kuori ja paloittele porkkanat ja sipuli pienemmiksi palasiksi. Ruskista paistipala kauttaaltaan pannulla pienessä määrässä rasvaa.
- Kuumenna kattilassa vesi ja lisää siihen paisti kokonaisena, porkkana- ja sipulipalat, laakerinlehti ja suola. Keitä lihaa n. 1½ tunnin ajan, kunnes liha on kypsää.
- Nosta liha leikkuulaudalle ja paloittele se pienemmiksi suupaloiksi.
- Siivilöi lihasta syntynyt liemi erilliseen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Suurusta liemi kylmään vesitilkkaan sekoitetulla jauholla ja anna kastikkeen paksuuntua. Lisää joukkoon lihapalaset ja mausteet. Tarkista suola ja lisää tillisilppu. Tarjoa tilliliha keitettyjen perunoiden kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti