4 hengelle
Raaka-aineet:
2 porkkanaa
2 pientä sipulia
3-5 perunaa
1-2 omenaa
Marinadi:
½ dl rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 luomusitruuna
2 tl kuivattua rosmariinia
mustapippuria
suolaa
- Valmista ensin marinadi: murskaa kuoritut valkosipulinkynnet. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista siitä mehu. Sekoita kaikki marinadin ainekset oliiviöljyn joukkoon.
- Kuori porkkanat ja sipulit. Pese perunat ja omenat huolellisesti. Leikkaa porkkanat suikaleiksi ja sipulit, perunat sekä omenat lohkoiksi. Pane kaikki muut kasvikset, paitsi omenat, laakeaan uunivuokaan ja sekoita joukkoon marinadi.
- Kypsennä 200°C:ssa ensin n. 50 minuuttia. Sekoita kasviksia ja lisää vuokaan omenalohkot, jatka kypsentämistä vielä n. 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti