torstai 18. heinäkuuta 2013

Mansikkahillo


Mansikkahillo valmistetaan juuri kypsyneistä marjoista sokerin kanssa keittämällä. Raaka-aineiden tulee olla ensiluokkaisia, puhtaita ja vastapoimittuja. Ylikypsistä marjoista syntyy löysää hilloa ja yksikin pilaantunut marja voi pilata koko hillon. Hillosokeria kuluu noin 500 grammaa marjakiloa kohden; kiinteämmän lopputuloksen saa paketilla (330 g) hillomarmeladi-sokeria marjakiloa kohden. Jos mansikkahillon tölkittää kuumana, nousevat marjat hillon pintaan - tämä ei tosin mielestäni ole ongelma, sillä mansikat saa sekoitettua tasaisemmin hillon joukkoon käyttöön otettaessa. Jos tämän kuitenkin kokee ongelmaksi, voi hilloa jäähdyttää 30-60 minuutin ajan ennen purkittamista, kunnes hillon rakenne alkaa kiinteytyä.

Raaka-aineet:
1 dl vettä
1 kg hillosokeria
2 kg (4 l) mansikoita

  1. Kaada kattilan pohjalle 1 dl vettä pohjaan palamisen estämiseksi. Lisää peratut marjat.
  2. Kuumenna keitosta, kunnes vesihöyryä alkaa muodustua. Lisää hillosokeri marjojen joukkoon.
  3. Vähennä lämpöä, kun seos alkaa kiehua. Keitä hilloa satunnaisesti varovasti sekoittaen 10 minuutin ajan. Kuori hillon pinnalle syntyvä vaalea vaahto.
  4. Tölkitä mansikkahillo hyvin pestyihin, kuumennettuihin tölkkeihin, ja sulje ne heti. Säilytä hillopurnukat mieluimmin viileässä. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.

Mansikkahillovoileipä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti