Mansikkahillo valmistetaan juuri kypsyneistä marjoista sokerin kanssa keittämällä. Raaka-aineiden tulee olla ensiluokkaisia, puhtaita ja vastapoimittuja. Ylikypsistä marjoista syntyy löysää hilloa ja yksikin pilaantunut marja voi pilata koko hillon. Hillosokeria kuluu noin 500 grammaa marjakiloa kohden; kiinteämmän lopputuloksen saa paketilla (330 g) hillomarmeladi-sokeria marjakiloa kohden. Jos mansikkahillon tölkittää kuumana, nousevat marjat hillon pintaan - tämä ei tosin mielestäni ole ongelma, sillä mansikat saa sekoitettua tasaisemmin hillon joukkoon käyttöön otettaessa. Jos tämän kuitenkin kokee ongelmaksi, voi hilloa jäähdyttää 30-60 minuutin ajan ennen purkittamista, kunnes hillon rakenne alkaa kiinteytyä.
Raaka-aineet:
1 dl vettä
1 kg hillosokeria
2 kg (4 l) mansikoita
- Kaada kattilan pohjalle 1 dl vettä pohjaan palamisen estämiseksi. Lisää peratut marjat.
- Kuumenna keitosta, kunnes vesihöyryä alkaa muodustua. Lisää hillosokeri marjojen joukkoon.
- Vähennä lämpöä, kun seos alkaa kiehua. Keitä hilloa satunnaisesti varovasti sekoittaen 10 minuutin ajan. Kuori hillon pinnalle syntyvä vaalea vaahto.
- Tölkitä mansikkahillo hyvin pestyihin, kuumennettuihin tölkkeihin, ja sulje ne heti. Säilytä hillopurnukat mieluimmin viileässä. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.
Mansikkahillovoileipä |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti