sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Mustikkapiirakka


Tämä mustikkapiirakka on tehty perinteikkäästi muropohjaan. Pakastemustikoita käytettäessä mustikoiden sekaan on syytä sekoittaa ruokalusikallisen verran perunajauhoja tai sitten korvata täytteen sokeri hillosokerilla, jottei mustikoista irtoaisi liikaa nestettä. Lähde: Valio

6-8 hengelle
Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
4-6 dl mustikoita
1 prk (2 dl) kermaviiliä
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten joukkoon. Sekoita vaahtoon yhdistetyt kuivat aineet liiallista vaivaamista välttäen.
  2. Taputtele taikina jauhotetuin käsin piirasvuoan (⌀ 25 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä mustikat tasaisesti piirakkapohjalle. Sekoita kermaviiliin täytteen muut ainekset ja levitä marjojen päälle.
  3. Paista piirakkaa uunissa 200°C:ssa n. 30 minuuttia ja tarjoa vielä lämpimämä.

      Ei kommentteja:

      Lähetä kommentti