Tämä mustikkapiirakka on tehty perinteikkäästi muropohjaan. Pakastemustikoita käytettäessä mustikoiden sekaan on syytä sekoittaa ruokalusikallisen verran perunajauhoja tai sitten korvata täytteen sokeri hillosokerilla, jottei mustikoista irtoaisi liikaa nestettä. Lähde: Valio
6-8 hengelle
Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
4-6 dl mustikoita
1 prk (2 dl) kermaviiliä
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
- Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten joukkoon. Sekoita vaahtoon yhdistetyt kuivat aineet liiallista vaivaamista välttäen.
- Taputtele taikina jauhotetuin käsin piirasvuoan (⌀ 25 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä mustikat tasaisesti piirakkapohjalle. Sekoita kermaviiliin täytteen muut ainekset ja levitä marjojen päälle.
- Paista piirakkaa uunissa 200°C:ssa n. 30 minuuttia ja tarjoa vielä lämpimämä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti