perjantai 28. kesäkuuta 2013

Silakkapihvit



4 hengelle
Raaka-aineet:
500 g tuoreita silakkafileitä
nippu tilliä
suolaa
Leivitysseos:
1 dl ruisjauhoja
1 rkl vehnäjauhoja
ripaus valkopippuria
suolaa

  1. Huuhdo silakkafileet lävikössä ja poista halutessasi selkäevät saksilla. Kuivaa fileet kevyesti talouspaperilla. Järjestä fileet pareittan toisen mahdollisimman samankokoisen fileen kanssa.
  2. Silppua tilli mahdollisimman hienoksi esim. saksien avulla. Suolaa silakkafileet ja levitä tilliä joka toisen silakkafileen pinnalle. Yhdistä fileeparit niin, että kalan nahkapuoli jää syntyvän "pihvin" ulkopuolelle.
  3. Leivitä silakkapihvit leivitysseoksessa. Paista pihvit pannulla keskilämmöllä runsaassa voi-öljyseoksessa molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi. Tarjoa silakkapihvien lisukkeena perunamuusia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti