Tomaatti ja pavut ovat herkulllinen yhdistelmä, johon rapeaksi paistettu pekoni tuo suutuntumaa ja mukavaa suolaisuutta. Tämä ruokaisa ja täyttävä keitto on mainiota apetta vaikkapa pimeisiin syysiltoihin. Lähde: Mau!kas ruokablogi
4 hengelle
Raaka-aineet:
1 tlk (400 g) säilöttyjä tomaatteja
1 tlk (400 g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 punasipuli
1 tl curryjauhetta
2 tl paprikajauhetta
1 tl inkiväärijauhetta
1 tl oreganoa
1 lihaliemikuutio
1 dl kermaa
Lisäksi:
1 pkt (170 g) pekonia
raakaa punasipulia
- Asettele pekonisiivut leivinpaperoidulle tai folioidulle uunipellille ja paista uunissa 200°C:ssa n. 10 minuutin ajan, kunnes pekoni on rapeaa. Kuutioi pekoni pieneksi.
- Hienonna punasipuli ja kuullota se öljytilkassa kattilassa. Lisää joukkoon mausteet ja säilyketomaatit huuhteluliemineen. Kuumenna keitos kiehuvaksi ja soseita tasaiseksi sauvasekoittimella.
- Lisää keittoon tölkkipavut ja lihaliemikuutio ja kiehauta.
- Lisää lopuksi kerma ja kuumenna. Tarjoile keitto rapeaksi paistetun pekonin ja raa'an punasipulin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti