sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Tomaatti-papukeitto


Tomaatti ja pavut ovat herkulllinen yhdistelmä, johon rapeaksi paistettu pekoni tuo suutuntumaa ja mukavaa suolaisuutta. Tämä ruokaisa ja täyttävä keitto on mainiota apetta vaikkapa pimeisiin syysiltoihin. Lähde: Mau!kas ruokablogi

4 hengelle
Raaka-aineet:
1 tlk (400 g) säilöttyjä tomaatteja
1 tlk (400 g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 punasipuli
1 tl curryjauhetta
2 tl paprikajauhetta
1 tl inkiväärijauhetta
1 tl oreganoa
1 lihaliemikuutio
1 dl kermaa
Lisäksi:
1 pkt (170 g) pekonia
raakaa punasipulia

  1. Asettele pekonisiivut leivinpaperoidulle tai folioidulle uunipellille ja paista uunissa 200°C:ssa n. 10 minuutin ajan, kunnes pekoni on rapeaa. Kuutioi pekoni pieneksi.
  2. Hienonna punasipuli ja kuullota se öljytilkassa kattilassa. Lisää joukkoon mausteet ja säilyketomaatit huuhteluliemineen. Kuumenna keitos kiehuvaksi ja soseita tasaiseksi sauvasekoittimella.
  3. Lisää keittoon tölkkipavut ja lihaliemikuutio ja kiehauta.
  4. Lisää lopuksi kerma ja kuumenna. Tarjoile keitto rapeaksi paistetun pekonin ja raa'an punasipulin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti