lauantai 4. toukokuuta 2013

Kana-pekonisalaatti


Lähde: Mau!kas ruokablogi

2-4 hengelle
Raaka-aineet
250-300 g broilerin fileitä tai fileesuikaleita
n. 200 g jäävuorisalaattia
1 pkt (170 g) pekonia
mozzarellaa tai fetajuustoa
200 g kurkkua
1 prk ananasta
½ punasipuli
mustapippuria
curryjauhetta
paprikajauhetta
suolaa
Currykastike:
1 prk (200 g) kermaviiliä
n. 1 rkl hedelmäsosetta (esim. Piltti) tai loraus hunajaa
3 rkl majoneesia
curryjauhetta
yrttisuolaseosta
cayennepippuria
sitruunapippuria

  1. Sekoita currykastikkeen ainekset keskenään ja anna vetäytyä jääkaapissa salaatin muiden komponenttien valmistumisen ajan.
  2. Sekoita sopivan kokoisiksi suupaloiksi pilkottu salaatti, kurkku, ja juusto ja silputtu sipuli ananaspalojen kanssa salaattipohjaksi. Asettele pekonisiivut leivinpaperoidulle tai folioidulle uunipellille ja paista uunissa 200°C:ssa n. 10 minuutin ajan, kunnes pekoni kypsää ja saanut väriä.
  3. Pilko n. puoli tuntia huoneenlämmössä ollut kanan rintafilee suikaleiksi ja paista ne pannulla öljyssä. Mausta kanapalat suolalla, pippurilla sekä curry- ja paprikajauheella. Imeytä pekonista ja kanapaloista ylimääräinen rasva talouspaperiin.
  4. Kaada maustetut kana ja pekoni lämpimänä salaattipedille ja tarjoa currykastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti