Lähde: HERKKUTAIVAS -blogi
Perusmassasuhde
Raaka-aineet:
2 kananmunan valkuaista
1½ dl (hienoa) sokeria
1 tl sitruunamehua tai valkoviinietikkaa
- Erottele huoneenlämpöisten kananmunien valkuaiset keltuaisista puhtaaseen ja kuivaan kulhoon. Vatkaa valkuaisten joukkoon ensin 1/3 sokerista ja sen jälkeen loput sokerit hiljalleen. Kun marenki on kuohkeaa, kiilävää ja kovaa, sekoita massan joukkoon sitruunamehu ja muut makuaineet varovasti nostellen.
- Pursota marengista ruusukkeista leivinpaperoidulle uunipellille. Paista marenkeja uunissa 100°C:ssa 45-60 minuutin ajan riippuen siitä, miten sitkeitä marenkeja haluat. Marenkien pitää kuitenkin irrota pelliltä vaivattomasti, sillä muuten ne eivät ole tarpeeksi kuivia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti