lauantai 11. toukokuuta 2013

Marengit

Lähde: HERKKUTAIVAS -blogi

Perusmassasuhde
Raaka-aineet:
2 kananmunan valkuaista
1½ dl (hienoa) sokeria
1 tl sitruunamehua tai valkoviinietikkaa

  1. Erottele huoneenlämpöisten kananmunien valkuaiset keltuaisista puhtaaseen ja kuivaan kulhoon. Vatkaa valkuaisten joukkoon ensin 1/3 sokerista ja sen jälkeen loput sokerit hiljalleen. Kun marenki on kuohkeaa, kiilävää ja kovaa, sekoita massan joukkoon sitruunamehu ja muut makuaineet varovasti nostellen.
  2. Pursota marengista ruusukkeista leivinpaperoidulle uunipellille. Paista marenkeja uunissa 100°C:ssa 45-60 minuutin ajan riippuen siitä, miten sitkeitä marenkeja haluat. Marenkien pitää kuitenkin irrota pelliltä vaivattomasti, sillä muuten ne eivät ole tarpeeksi kuivia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti