lauantai 11. toukokuuta 2013

Béarnaisekastike

Lähde: Yhteishyvä

Raaka-aineet:
1 rkl sipulia
5 kokonaista mustapippuria
1 tl kuivattua rakuunaa
½ dl valkoviinietikkaa
½ dl vettä
3 kananmunan keltuaista
200 g  voita
1 rkl tuoretta persiljaa

  1. Leikkaa huoneenlämpöinen voi pieniksi kuutioiksi. Mittaa sipuli, pippuri, rakuuna, etikka ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta, kunnes nestemäärästä on puolet jäljellä.
  2. Siivilöi liemi teräskulhoon tai pienempään kattilaan ja nosta se kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle.
  3. Lisää keltuaiset ja vatkaa voimakkaasti, kunnes kastike sakenee.
  4. Lisää voi muutama kuutio kerrallaan koko ajan vatkaten. Kun kaikki voi on sekoittunut, nosta kulho pois kattilan päältä.
  5. Tarkista kastikkeen maku ja mausta se lopuksi tuoreella, silputulla persiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti