Raaka-aineet:
1 rkl sipulia
5 kokonaista mustapippuria
1 tl kuivattua rakuunaa
½ dl valkoviinietikkaa
½ dl vettä
3 kananmunan keltuaista
200 g voita
1 rkl tuoretta persiljaa
- Leikkaa huoneenlämpöinen voi pieniksi kuutioiksi. Mittaa sipuli, pippuri, rakuuna, etikka ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta, kunnes nestemäärästä on puolet jäljellä.
- Siivilöi liemi teräskulhoon tai pienempään kattilaan ja nosta se kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle.
- Lisää keltuaiset ja vatkaa voimakkaasti, kunnes kastike sakenee.
- Lisää voi muutama kuutio kerrallaan koko ajan vatkaten. Kun kaikki voi on sekoittunut, nosta kulho pois kattilan päältä.
- Tarkista kastikkeen maku ja mausta se lopuksi tuoreella, silputulla persiljalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti