perjantai 19. huhtikuuta 2013

Uunipäärynät


Uunipäärynät ovat helppo ja joutuisa jälkiruoka vaikkapa sunnuntain ruokapöytään. Päärynöistä irtoava mehu ja siirappi muodostavat yhdessä herkullisen kastikkeen, jota voi lapioida kylmän vaniljajäätelön päälle

Raaka-aineet:
päärynöitä (½-1/ruokailija)
siirappia (esim. ruokosokerisiirappia tai vaahterasiirappia)
pähkinä- tai mantelirouhetta

  1. Kuori ja halkaise päärynät ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa halutessasi päärynät vielä neljännesosiin.
  2. Asettele päärynänpuolikkaat kevyesti voideltuun uunivuokaan ja valuta päälle siirappia. Ripottele pinnalle vielä pähkinä- tai mantelirouhetta. Paista päärynöitä uunissa 200 asteessa n. 20-30 minuutin ajan. Tarjoa uunipäärynät vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti