lauantai 30. maaliskuuta 2013

Majoneesi

Lähde: mtv3.fi

Raaka-aineet:
2 kananmunan keltuaista
1 tl (dijon-)sinappia
½ rkl viinietikkaa tai sitruunamehua
2 dl rypsiöljyä
ripaus valkopippuria
suolaa

  1. Sekoita keltuaiset ja mausteet hyvin keskenään kierrevatkaimella mieluiten pyöreä- ja kapeapohjaisessa kulhossa. Pane kulhon alle kostea keittiöpyyhe, jolloin kulho pysyy valmistuksen aikana paremmin paikoillaan. Lisää öljy aluksi tipoittain tehokkaasti sekoittaen ja sitten ohuena ja tasaisena nauhana.
  2. Sekoita koko ajan tehokkaasti mutta rauhallisesti. Maista valmista kastiketta ja lisää mausteita tarvittaessa. Kirpeyttä saat lisää sitruunamehulla tahtoessasi. Jos majoneesi on mielestäsi liian paksua, ohenna sekoittamalla joukkoon vähän lämmintä vettä tai hedelmämehua.
  3. Mausta majoneesi hienonnetuilla yrteillä niin saat kauniin vihreän kastikkeen.
  4. Majoneesipohjaisia kastikkeita voit keventää lisäämällä joukkoon puolet vaahdotettua kermaa, kermaviiliä tai jogurttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti