lauantai 9. helmikuuta 2013

Mangokääretorttu

Kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:

1 prk (200 g) mangotuorejuustoa
1 prk (2 dl) kuohukermaa
1 tlk (425/225 g) mangoviipaleita sokeriliemessä TAI 1 kypsä mango
(ripaus sokeria)
(ripaus vaniljasokeria)


  1. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri napakaksi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon peruna- ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe (ja kaakaojauhe). Sekoita jauhot varovasti munavaahtoon.
  2. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista kääretorttupohjaa 225°C:ssa uunissa, kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea (n. 5-7 minuuttia). Ripottele toisen leivinpaperin päälle tasaisesti hienoa sokeria ja kippaa juuri uunista nostettu kakkulevy sen päälle. Irroita varovasti leivinpaperi paistetusta pohjasta ja anna jäähtyä ennen täytteen levittämistä leivinliinan alla.
  3. Valmista täyte: vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mangotuorejuusto, pieneksi kuutioitu mango ja tarvittaessa ripaus sokeria. Vatkaa täyte tasaiseksi ja levitä se jäähtyneen torttulevyn päälle. Rullaa kääretorttu rullalle ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti