tiistai 21. elokuuta 2012

Poropizza


Innoituksen tämän pizzan tekoon sain Paliskuntien poronliharuokalehtisestä. Persikan makeus tasapainottaa mukavasti poron lihan melko vahvaa ja suolaista makua.

2 pyöreää tai 1 pellillinen pizzaa
Raaka-aineet:
1 annos pizzataikinaa
1 annos pizzan tomaattikastiketta
1 ps (150 g) juustoraastetta
sinihomejuustoa
1 sipuli
kylmäsavuporomurua tai -viipaleita
persikkaa
herkkusieniä
oreganoa

  1. Valmista ensin pizzataikina ja pizzan tomaattikastike erillisten ohjeitten mukaan.
  2. Kaulitse pizzataikina yhdeksi pellin kokoiseksi tai kahdeksi pyöreäksi pizzaksi. Levitä taikinan päälle ensin tomaattikastiketta ja juustoraastetta sekä murustettua sinihomejuustoa. Lisää pizzan päälle täytteeksi viipaloitua sipulia, kylmäsavuporomurua tai suikaloituja kylmäsavuporoviipaleita, persikkasiivuja, herkkusieniviipaleita ja mausta oreganolla.
  3. Paista pizzaa tai pizzoja uunissa 230°C:ssa n. 15 minuutin ajan tai kunnes pizzan pinta alkaa ottamaan väriä pintaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti