20 palaa
Pohja:
200 g voita
300 g suklaakastiketta (esim. Pirkka)
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Vuokaan:
voita
korppujauhoja
- Mittaa voi kattilaan ja sulata se. Nosta kattila levyltä, lisää suklaakastike ja sekoita tasaiseksi.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää vaahtoon varovasti nostellen kuivat aineet seoksena sekä voi-suklaakastikeseos nuolijan avulla.
- Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun 3 l:n tasapohjaiseen alumiinivuokaan.
- Paista kakkua uunin ala- tai keskiosassa 175°C:ssa n. 45 minuutin ajan tai kunnes kakku on kypsä ja irtoaa vuoan reunoilta.
- Anna kakun jäähtyä hetken ajan ennen kumoamista. Jäähdytä suklaakakku ja tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti