tiistai 28. elokuuta 2012

Helppo suklaakakku

Ohje on Valion sivuilta.

20 palaa
Pohja:
200 g voita
300 g suklaakastiketta (esim. Pirkka)
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Vuokaan:
voita
korppujauhoja

  1. Mittaa voi kattilaan ja sulata se. Nosta kattila levyltä, lisää suklaakastike ja sekoita tasaiseksi.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää vaahtoon varovasti nostellen kuivat aineet seoksena sekä voi-suklaakastikeseos nuolijan avulla.
  3. Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun 3 l:n tasapohjaiseen alumiinivuokaan.
  4. Paista kakkua uunin ala- tai keskiosassa 175°C:ssa  n. 45 minuutin ajan tai kunnes kakku on kypsä ja irtoaa vuoan reunoilta.
  5. Anna kakun jäähtyä hetken ajan ennen kumoamista. Jäähdytä suklaakakku ja tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti