keskiviikko 8. elokuuta 2012

Lihapullat


Raaka-aineet:
400 g naudan paistijauhelihaa
½ dl korppujauhoja
½ dl vettä
½ dl kermaa
1 sipuli
1 kananmuna
2 tl suolaa
mustapippuria
maustepippuria
ripaus valkopippuria
2 tl soijakastiketta
Ruskeakastike:
3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
½ lihaliemikuutio
1 tl suolaa
loraus kermaa

  1. Sekoita korppujauhot kerma-vesiseokseen. Mausta pippurilla, suolalla ja soijakastikkeella. Anna turvota hetken aikaa.
  2. Silppua sipuli ja kuullota se öljyssä paistinpannulla tai mikrossa. Sekoita turvonneisiin korppujauhoihin jauheliha, kananmuna ja kuullotettu sipuli.
  3. Pyörittele massasta lihapullia ja pyörittele ne vehnäjauhoissa. Paista lihapullat kypsiksi öljy-voiseoksessa paistinpannulla.
  4. Valmista kastike: kypsytä vehnäjauhot voissa tummanruskeaksi. Lisää kypsiin jauhoihin vesi ja anna kiehahtaa ja paksuuntua. Mausta lihaliemikuutiolla ja suolalla. Lorauta kastikkeeseen vielä lopuksi tilkka kermaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti