Itsetehdyn torttupohjan täytevaihtoehdot ovat rajattomat, joten tällä kertaa syntyi kesäinen torttu tuoreista vadelmista äitini nimipäivän juhlistusta varten! Kokeilin ensimmäistä kertaa crème fraichea täytteen joukossa, ja se antaakin kermavaahdolle rahkaa vienomman, mutta tuhdimman säväyksen.
Raaka-aineet:
1 torttupohja
1 prk (2 dl) kuohukermaa
1-2 dl rahkaa TAI ½ prk crème fraichea
vaniljasokeria
sokeria
Kostutus:
n. 1 dl maitoa
1 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
tuoreita vadelmia
1 patukka (38 g) maito- tai valkoista suklaata
- Valmista ensin torttupohja erillisen ohjeen mukaan. Kostuta itsetehty tai valmis torttupohja maito-sokeriseoksella varsinkin reunoilta.
- Vaahdota kuohukerma ja lisää joukkoon rahka tai crème fraiche. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
- Koristele torttu tuoreilla vadelmilla ja raasta päälle suklaalastuja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti