sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Minttusokeroitu ananas


Ananas on mukavan raikas ja kesäinen jälkiruoka, ja minttu sopii sen makean kirpeään aromiin hyvin. Ohje on peräisin Jamie Oliverin keittokirjasta "Alastoman kokin onnenpäivät".

Raaka-aineet:
1 kypsä ananas
4 rkl sokeria
1 kourallinen tuoretta minttua
Lisäksi:
maustamatonta jogurttia

  1. Osta kypsä, makea ananas (kypsän ananaksen pitäisi tuntua raskaalta, pinnasta hieman pehmeältä ja tuoksua makealle). Kuori ananas veitsellä ja leikkaa pois kaikki mustat osat. 
  2. Jaa ananas pituussuunnassa neljään osaan ja leikkaa kovat, mauttomat keskiosat pois. Leikkaa ananaslohkot pituussuunnassa niin ohuiksi kuin kykenet. Levitä ne isolle lautaselle yhteen tai kahteen kerrokseen. Älä pane jääkaappiin - jätä vain odottamaan. 
  3. Hiero morttelissa minttu ja sokeri vihreäksi sokeriseokseksi ja ripottele se ananasten pinnalle. Tarjoile jogurtin kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti