Ananas on mukavan raikas ja kesäinen jälkiruoka, ja minttu sopii sen makean kirpeään aromiin hyvin. Ohje on peräisin Jamie Oliverin keittokirjasta "Alastoman kokin onnenpäivät".
Raaka-aineet:
1 kypsä ananas
4 rkl sokeria
1 kourallinen tuoretta minttua
Lisäksi:
maustamatonta jogurttia
- Osta kypsä, makea ananas (kypsän ananaksen pitäisi tuntua raskaalta, pinnasta hieman pehmeältä ja tuoksua makealle). Kuori ananas veitsellä ja leikkaa pois kaikki mustat osat.
- Jaa ananas pituussuunnassa neljään osaan ja leikkaa kovat, mauttomat keskiosat pois. Leikkaa ananaslohkot pituussuunnassa niin ohuiksi kuin kykenet. Levitä ne isolle lautaselle yhteen tai kahteen kerrokseen. Älä pane jääkaappiin - jätä vain odottamaan.
- Hiero morttelissa minttu ja sokeri vihreäksi sokeriseokseksi ja ripottele se ananasten pinnalle. Tarjoile jogurtin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti