Riistaeläinten lihasta tehtävien ruokien hankaluutena on mielestäni se, että kypsennettäessä lihasta tulee herkästi kuivaa vähärasvaisuutensa takia. Näissä jauhelihapihveissä ongelma kuitenkin kuopataan helposti lisäämällä pihvitaikinaan possun jauhelihaa. Hirvenliha ei näin myöskään maistu niin voimakkaana läpi.
Raaka-aineet:
400 g hirven jauhelihaa
400 g possun jauhelihaa
2 pientä keitettyä perunaa
1 sipuli
1 rkl soijakastiketta
1 tl mustapippuria
ripaus valkopippuria
2 tl suolaa
½ dl kermaa
loraus punaviiniä
loraus kivennäisvettä
- Kuori ja silppua sipuli ja pehmennä sitä öljytilkassa paistinpannulla tai mikrossa.
- Sekoita keskenään hirven ja possun jauheliha. Sekoita massaan sipulisilppu ja raasta joukkoon keitetyt perunat.
- Mausta taikina pippurilla, suolalla ja soijakastikkeella. Kaada joukkoon kerma ja loraukset vischya ja punaviiniä. Vaivaa taikina huolellisesti tasaiseksi.
- Muotoile taikinasta märin käsin pihvejä ja paista ne öljy-voiseoksessa pannulla kypsiksi. Tarjoa ruskean kastikkeen ja perunamuhennoksen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti