torstai 26. heinäkuuta 2012

Tonnikalasalaatti


Tonnikalasalaatti on kevyemmän salaattilounaan ratkaisu ja luotettava keittoaterian kaveri. Täytevaihtoehtoja voi muunnella omien mieltymystensä mukaan vapaasti, esim. myös vihreät tölkkipavut käyvät tonnikalan kanssa mainiosti.

4 hengelle
Raaka-aineet:
1 prk tonnikalaa
200 g erilaisia salaatteja
2-3 kovaksi keitettyä kananmunaa
(kurkkua)
kirsikkatomaatteja
salaattijuustoa
Kastike:
balsamiviinietikkaa
oliiviöljyä
tuoretta basilikaa

  1. Huuhtele ja revi salaatinlehdet paloiksi tarjoiluastiaan. Levitä salaattipedille valutettu tonnikala, puolitetut kirsikkatomaatit, (kurkkuviipaleet,) kananmunalohkot ja salaattijuusto.
  2. Valmista salaatinkastike sekoittamalla keskenään öljyä, balsamiviinietikkaa ja basilikanlehtiä esim. tehosekoittimessä. Kaada kastike salaatin päälle ja tarjoile tuoreen leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti