sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Savulohisalaatti


Tämä salaattiohje on kaverilta saatu, alunperin HS:n sivuilta oleva resepti, johon ihastuin vappupiknikillä. Mozzarellajuusto ja kirsikkatomaatit ovat oma lisäys salaattiin, jos haluaa siitä vielä ruokaisampaa. Salaattiin sopisivat hyvin myös lisättäväksi mm. katkaravut. Kuvassa oleva salaatti on keräsalaattia ja rucolaa, mutta myös tammenlehtisalaatti ja jääsalaatti käyvät hyvin. Juustona kannattaa mielestäni ehdottomasti käyttää buffalomozzarellaa, sillä se on parasta. Tuotetta löytyy esim. Pirkan valikoimista.

4-6 hengelle
Raaka-aineet:
n. 200 g erilaisia salaatteja
250 g savulohta
1 avokado (+sitruunamehua)
1 kevätsipuli varsineen
1 pallo (125 g) mozzarellajuustoa
kirsikkatomaatteja
(ruis)krutonkeja
Tillikastike:
½ dl oliiviöljyä
kourallinen tilliä
sitruunamehua
ripaus suolaa

  1. Huuhtele ja kuivaa salaatit, ja revi ne paloiksi tarjoilulautaselle.
  2. Valmista kastike: hienonna tilli öljyn joukkoon monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Mausta makusi mukaan sitruunamehulla ja ripauksella suolaa. Sekoita öljykastike salaatin joukkoon.
  3. Paloittele lohi. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Viipaloi mozzarellapallo pieniksi paloiksi. Kuori avokado ja leikkaa se kuutioiksi. Pirskota avokadopalojen päälle sitruunamehua, jotta ne eivät tummu. Huuhtele ja silppua kevätsipuli.
  4. Yhdistä lohi, kirsikkatomaatit, mozzarella, avokado ja krutongit salaattipohjaan. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti