4-6 hengelle
Raaka-aineet:
n. 200 g erilaisia salaatteja
250 g savulohta
1 avokado (+sitruunamehua)
1 kevätsipuli varsineen
1 pallo (125 g) mozzarellajuustoa
kirsikkatomaatteja
(ruis)krutonkeja
Tillikastike:
½ dl oliiviöljyä
kourallinen tilliä
sitruunamehua
ripaus suolaa
- Huuhtele ja kuivaa salaatit, ja revi ne paloiksi tarjoilulautaselle.
- Valmista kastike: hienonna tilli öljyn joukkoon monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Mausta makusi mukaan sitruunamehulla ja ripauksella suolaa. Sekoita öljykastike salaatin joukkoon.
- Paloittele lohi. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Viipaloi mozzarellapallo pieniksi paloiksi. Kuori avokado ja leikkaa se kuutioiksi. Pirskota avokadopalojen päälle sitruunamehua, jotta ne eivät tummu. Huuhtele ja silppua kevätsipuli.
- Yhdistä lohi, kirsikkatomaatit, mozzarella, avokado ja krutongit salaattipohjaan. Tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti