Tämä voisi olla vaikka lempiruokaani, niin hyvää pitkään uunissa muhinut lohi-perunalaatikko on! Osan tuoreesta lohesta voi korvata vaikkapa ylijäämägraavilohella, jolloin laatikosta tulee mielestäni erityisen maukas.
6 hengelle
Raaka-aineet:
1 kg perunoita
450-600 g lohifileetä
merisuolaa
½ dl pitkäjyväistä riisiä
1 sipuli
3½ dl kermaa
1 dl vettä
1 kalaliemikuutio
suolaa
mustapippuria
- Hiero lohifileen pintaan merisuolaa ja anna suolautua jääkaapissa n. 3 tunnin ajan.
- Kuori ja silppua sipuli pieneksi ja kuullota nopeasti öljyssä pannulla tai mikrossa. Kuori ja viipaloi perunat. Veistele suolautuneesta lohifileestä ohuita siivuja. Pieni siivut mukavan kokoisiksi suupaloiksi. Kiehauta vesi ja liuota siihen kalaliemikuutio. Yhdistä kalaliemi kermaan.
- Voitele uunivuoka rasvalla ja ripottele pohjalle riisit. Levitä vuokaan järjestyksessä kerros perunaviipaleita, suolaa, kuullotettu sipuli, kerros lohisiivuja, mustapippuria, kerros perunaviipaleita, suolaa, kerros lohisiivuja ja lopuksi viimeinen kerros perunaa. Kaada joukkoon n. puolet kalaliemi-kermaseoksesta.
- Paista lohi-perunalaatikkoa uunissa 225°C:ssa puolen tunnin ajan ja alenna lämpötilaa sen jälkeen 175 °C:een tunnin ajaksi ja lisää samalla joukkoon loput nesteestä. Varmista laatikon kypsyys haarukan avulla ja anna vetäytyä hetken aikaa ennen tarjoamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti